[2010aug] Swingende rustdag

Zondag, normaal een kerkdag. Hier in Afrika net zo. Om half negen stappen we in de bus op weg naar een echte Setswana/zwarte kerk, zo’n uurtje rijden bij Shaloom vandaan. De kerk ziet er uit als een grote shack. We worden hartelijk verwelkomt met een shalom-groet en een hug.

Van binnen ziet de kerk er aangekleed uit. Er hangen doeken aan de wand ter decoratie en er liggen nepbloemen op de grond. Het zingen is lekker uitbundig, er zijn maar weinig handen en handen die blijven stilstaan. Ook de kinderen kunnen er wat van en zingen voor ons en de gemeente een paar liederen. Zelf mogen we ook nog een aantal liederen zingen, wat een stuk beter ging als vorige week zondag.

De dienst duurt wel twee-en half uur maar vliegt voorbij. Weer aangekomen op de Shalom staat er een lekkere maaltijd voor ons klaar. De rest van de middag mogen we zelf opvullen. We genieten lekker van de Afrikaanse zon genieten en houden ons bezig met het voorbereiden van een act voor de bonte avond.

Om 18:00 staat er een tweede warme maaltijd klaar. Tijdens deze maaltijd ontvreemden de heren de douche-gordijnen bij de dames douchegelegenheid, waardoor we nu elk moment een wraakactie van de dames kunnen verwachten. Zo blijft alles uitdagend en spannend hier in Zuid-Afrika. 😉

Groetjes Job, Tom, Cornelie, Berdine, Laura en Gerard-Jan

Gerard-Jan: Het gaat hier goed, er is veel te doen, en vermaak me lekker. Afrika is mooi, maar wel zwart-wit, zoveel mooie kanten maar ook verdriet. Het jagen heb ik nu redelijk onder knie. Het beste voor iedereen, groetjes Gerard-Jan

Berdine: Lieve ruben,gelukkig weer veilig in renswoude,geniet van je laatste vrije week..al ist zonder mij. ik mis je ook!. groetjes terug aan team renesse & marleen! tot snel =) xxx liefs
Job: Hoi Mag en andere fam & vrienden, ek geniet hier baaie. die jongmense doen my elk keer weer byzonder verbaas. Ek geniet baaie van dit mooie land. spreek julle snel.
Tom: Hey, hier nog prima naar mijn zin, wel chronischs slaaptekort omdat wouter snurkt! ga deze paar dagen nog ff knallen. Paters mis jullie!!

Laura: haai iedereen! hoe is het in nl? nog een paar dagen en dan ben ik al weer thuis! gaat best snel. Hoe gaat het met Basje? En daan ik mis je:( -xxx-

Cornelie: Ook met mij gaat het uitstekend! Heb het enorm naar m’n zin met de groep, we hebben dikke lol:D! Helaas nog een paar dagen, maar dat worden vast de beste! Ik zie me hier volgens jaar al met jullie lopen 🙂 Lieve groeten Rockie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch