[2010aug] Laatste dagverslag

Nog één dagverslag!

Er is nog zoooooooooooooooooooooooooooooooooooveel meer te vertellen, maar dat doen we wel als we terug zijn. (informatie over de terugreis komt vanavond om 20:00 op de site).

Zondag zijn we naar een echte zwarte kerkdienst geweest. Dat is echt groot feest. Geen overdreven gedoe, maar wel echt feest; echte blijdschap die ook fysiek wordt geuit. Het is compleet feest in de kerk ?. Dominee John Mochudi preekt over ons nut in het leven. We zijn niet voor niets op aarde. God heeft een droom voor jou! God geeft jou een droom. Je mag/moet dan ook naar je droom leven; wat ‘brandt’ er in je hart? Nou, hierover kunnen we met elkaar goed doorspreken. Welke droom heeft God voor mij?

 

Maandag begint de tweede (en alweer laatste) werkweek. ’s Ochtends doen we bouw en kinderwerk. Er komen vreselijk veel kinderen op af waardoor dat bijna onze hoofdtaak lijkt – en misschien is dat het ook wel …

En elke dag bekijken we samen met iemand van de municipality (de gemeente) welke shack (een golfplaten hut) we vandaag gaan helpen. Samenwerking met de gemeente is geweldig. Zo doen we het niet alleen en zij zien ook direct waar en hoe we helpen. Uiteindelijk hebben we behoorlijk gelijke belangen. Door vooraf veel te weten over de omstandigheden van de mensen die we gaan helpen kunnen we ook gericht helpen. Zo hebben we een werkloze man kunnen helpen om een groentetuin te maken bij zijn shack. We hebben heb zaadjes en kippengaas gegeven en zijn samen met hem gaan spitten, afscheiding maken en planten. Een mooie manier om te ‘zaaien’. In een andere shack woont een zwangere moeder met 5 kinderen. Er is geen inkomen want de man is twee maanden geleden overleden aan aids. De praktische nood kenden we waardoor we haar konden helpen met kleren op maat voor de kinderen, met dekens (want daar hadden ze echt behoefte aan in de koude winternachten) en met aandacht, betrokkenheid, contact en liefde. Verder hebben we de grootste gaten in de hut kunnen dichtmaken, waardoor ze iets prettiger kunnen wonen en leven. Heerlijk om met zaken die voor ons zo weinig waarde vertegenwoordigen zo ’n gezin echt verder te kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch