[2010aug] De betondag!

Om 5 uur horen we Truia, terwijl ze ons ontbijt aan het klaar maken is, weer vrolijk neurien. Met dank aan de jongens waren we allemaal weer fit en fruitig ;-). Na een lekker ontbijt kunnen we de bus in. Eenmaal aangekomen op de bouw splitsen we ons op. Een groep gaat de township in voor kinderwerk en de andere groep gaat verder met beton storten. In de middag gaan er ook nog groepjes shackrepair doen.

Kinderwerk: We lopen een eind de township in. Onderweg komen we al veel kinderen tegen, maar ze durven niet echt mee te lopen. Midden op straat bij een waterpunt blazen we balonnen op en delen ze uit, de kinderen kwomen met groepjes tegelijk aanlopen. In korte tijd hebben we een hele club kinderen en moeders. We sminken de kids en maken kroontjes met ze, de moeders vinden het net zo leuk als de kinderen zelf. Na veel geknuffel moeten we weer afscheid nemen.

Bouw: We gaan vandaag weer verder met het storten van de betonvloer. ‘s Ochtends hebben we de nodige problemen met de betonmolen, zoals een lege benzinetank en een olielekkage waardoor de machine uiteindelijk vervangen moet worden. ‘s Middags verloopt alles een stuk gesmeerder, er wordt bijzonder hard gewerkt. Zo hard zelfs dat we er voor gaan om aan het einde van de middag de hele vloer gestort te hebben. Rond 16:15 uur stoppen we en de lokale bouwvakkers beloven het laatste stukje te storten. Dit is een mijlpaal want het meest zware werk zit er nu op. Morgen beginnen we met het metselen van de muren.

Shackrepair: Er gaan vandaag vier groepen de township in om shacks (sloppenhuisjes) te repareren. Mirjam heeft al eerder geinventariseerd welke mensen binnen de township de meeste hulp nodig hebben. De bezoeken maken op de een meer indruk dan op de ander. De staat waarin shacks verkeren verschilt soms sterk. Reparaties bestaan met name uit het dichten van gaten tegen de tocht en regenwater. Met de kinderen die in de shacks wonen wordt tijdens de reparaties gespeeld en gezongen. Aansluitend bidden we met de bewoners.

Na wederom een lange dag ploffen we om half 5 weer in de bus richting Shalom, iedereen is weer moe maar voldaan. Bij aankomst op Shalom vindt de traditiegetrouwe douche-run weer plaats. Na het douchen staat ons weer een heerlijke maaltijd te wachten. Na de gag (Goede Avond Gesprekjes) gaat iedereen nog even lekker rond het vuur zitten om vervolgens om 22.00 uur naar bed te vertrekken.

Persoonlijke Zinnetjes.

Marleen: Heemensen! We hebben een super groep! En de tijd vliegt! Het is geweldig hier!! KUSJEE, tot volgende week!

Tamar: Lieve vrienden en familie, het hier nog steeds super! ik heb al heel veel mooie en bijzondere dingen gedaan en gezien. vandaag ben ik op shackbezoek geweest dat was indrukwekkend. ik spreek jullie over een week weer! liefs en een dikke kus

Brian: Hee mensen in Nederland, alles gaat goed hier ik hoop daar ook. ik weet eigenlijks niet echt wat ik zeggen moet dus zeg ik maar tot over een week alweer:-(! xx

Jelte: Hallo allemaal, super bedankt voor al jullie berichtjes. Het is hier echt super gaaf. Het bouwen schiet al wel aardig op en het kinderwerk loopt ook super!! Nou tot snel. x Jelte

Jelle: Lieve Annemiek, Rik Milou, Niels familie en vrienden. Het gaat hier allemaal prima, bijzondere ervaringen doen we hier op.

Hanneke: Lieve familie, Martin en vrienden, ik heb het hier nog steeds erg goed naar mijn zin. Voel me steeds beter op mijn gemak in de groep. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt als de afgelopen dagen. Shackbezoek heeft veel indruk gemaakt. Tot over een week alweer!!!! liefs! Mhvj!! en mis je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch