[2010aug] Een intensieve, mooie dag

Dagverslag woensdag 4 augustus

Deze morgen staat er weer een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Na het ontbijt vetrekken we richting Borolelo. In de bus is het altijd lekker knus en dus proppen. Aangekomen op de bouw staat daar een ploeg klaar om ons te helpen. De taak van vandaag op de bouw is het volstorten van de fundering met zand en daarna het storten van beton. Rond 10 uur vertrekt een grote groep de township in om kinderwerk te gaan doen. Het is erg druk en het valt nog niet mee om alles onder controle te houden.


We spelen veel spelletjes met de kinderen waaronder touwtje springen, voetballen, kleuren en balonnen uitdelen. Het is echt een fantastische ervaring om deze kinderen blij te kunnen maken en te laten genieten.

Om half 1 is de lunch aangebroken en staat er weer een heerlijke maaltijd klaar met sop (soep) en broodjes, om weer nieuwe krachten op te doen voor de middag! Een deel van de groep moet snel eten om op tijd te zijn voor de shack-bezoeken. Bij de shacks aangekomen helpen we met dagelijkse bezigheden (doen van de was bijvoorbeeld) en repareren we een tweetal shacks. Een van de groepjes helpt een vrouw door de was van de buurt te doen. Normaal gesproken verdient deze vrouw hier haar geld mee, maar door ernstige pijn aan haar polsen kan ze haar werk niet meer uitvoeren. Het is een heftige middag om deze mensen in deze omstandigheden te zien, hulpeloos en zonder geld en liefde. Het is mooi om deze mensen te kunnen helpen en liefde te geven en vooral van God te getuigen!

Een andere deel van de groep heeft met jongeren van de school gevoetbald en gewonnen met 2-1. Heel veel jongeren staan te kijken en te joelen om iedereen aan te moedigen, een geweldige ervaring.

Om 15.30 uur zit de werkdag er op en wurmt iedereen zichzelf de bus weer in om terug te keren naar Shalom en daar heerlijk te kunnen douchen. Na een heerlijke maaltijd en veel gezelligheid wordt het om 22.00 uur snel stil op Shalom.

Martijn: Lieve iedereen hier heerlijk en ben aan het genieten fijn te horen dat alles goed gaat en me geen zorgen hoef te maken. Ik denk aan jullie allemaal Ke a go rata Martijn.

Marsha: Lieve allemaal,het is hier nog steeds geweldig! Kinderwerk is top en kom niet meer naar huis.En nog bedankt voor de lieve berichtjes. Dikke kus Marsha

Koos: Lieve Gerjanne, Klarissa, Suus, Tim en Kees. Bedankt voor jullie berichtjes. Het gaat hier prima, ik hoop dat de verhuizing is gelukt. Joe.

Marjolein: baie dankie voor alle lieve berichtjes vandaag ben ik op shack bezoek geweest best heftig maar het is geweldig om iets voor deze mensen te kunnen betekenen. Dikke kus voor jullie allemaal!

Sarah: Lieve allemaal, hier dan weer even een berichtje van mij. Vandaag ben ik op shackbezoek geweest wat best wel heftig was als je bedenkt wat wij in NL allemaal wel niet hebben, maar het geeft een goed gevoel om toch iets voor die mensen te kunnen doen! Veel liefs & een dikke kus uit Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch