[2010aug] Bloed, zweet en emoties

De zon is nog maar net op als om 6.15 uur het shot van een jachtgeweer klinkt over Shaloom. Een groot deel van de groep is direct klaarwakker. Gerard-Jan blijkt een wilde parelhoen geschoten te hebben, die wij over een paar dagen op onze borden hopen aan te treffen. Verder verloopt onze ochtend, net als anders erg koud.
Na een rit in een hobbelige en te kleine bus komen we aan op onze werkplek. Zeven mensen beginnen deze ochtend met het kinderwerk, terwijl de rest aan het werk gaat op de bouw. Er wordt gehakt, geschept en gemetseld, kortom een leuke, maar ook zware bouwdag. Op het storten van het beton na is de fundering voor de klaslokalen nu gelegd.

Ook het kinderwerk gaat erg goed. Het kinderwerk wordt deze keer niet bij een school gedaan, maar midden in de sloppenwijk met kinderen die niet naar school kunnen/ gaan. Met handen, voeten en een stel vriendelijke mensen aan beide kanten komen we heel ver. We dansen, zingen en springen met elkaar.

Na een warme terugreis kunnen we eindelijk snel onder de douche springen, die over het algemeen heel snel koud is. Maar een aantal meiden komt op weg naar deze koude douche een verassing tegen. Er ligt -een levende!- slang op hen te wachten. De tweede deze week! Dit is voor veel meiden een schokkende ervaring. Nachtmerries worden later vermeld 😉

Na erg lekker te hebben gegeten gaan wij straks met elkaar nog geestelijk binden. En daarna gaan we ons warme (3 dekens, 2 paar sokken, dikke pyjama+trui-bed opzoeken!

Marieke M: Heej lievers, hier genieten! Behalve de slang waar ik bijna op ging staan, heb er over 3 maanden nog nachtmerries van!;-) Kuzz

Lucy: Dag lieve mensen, ben uitgeroepen tot bouwvrouw en dat is me goed bevallen! en het is hier nog steeds leuk:) kussies

Sjoerd: Hee iedereen! Het is nog steeds echt vet! 2 dagen keihard gebouwt, maar het gaat wel goed! We vorderen erg goed, en de groep wordt met de dag toffer(:

Annemarieke: Hoi lieve lieve allemaal! tsja grote bekentenis , ik heb vandaag niet meegebouwd, maar gesocialized met de hoge piefpaffen van swartruggens super vet!verder geniet ik volop en zie ik de hele tijd weer iets moois! tis heel indrukwekkend maar mooi! dikkeknuf! en Lievejette gefeliciteerd met jeverjaardag! grotezus!

Sharon: Lieve Allemaal, Het is hier super,Vandaag voor het eerst heel hard gebouwt!Ik mag maar weinig typen want anders wordt het toch ingekort. dus, ik hou van jullie en mis jullie! Veel Liefs, Ron
Bas: Heee alles lekker hier, en dat gedeelte over veel dekens slapen is voor vrouwen alleen alle mannen slapen gewoon in hun boxer. Groetjesss from SA

Mirjam : Hier alles meer dan goed. vandaag shackbezoeken en shackrepair voorbereid. Was bijzonder om te doen. Ben benieuwt waar jullie zitten. Met afdeling zeewolde gaat het heel goed. Wat is dit mooi om samen te doen ! Samen werken en toch zo verschillend mogen zijn. Echt mooi.

Comments are closed.

nl_NLDutch