[2010aug] Een dag vol cultuur en avontuur

kampvuurDe internetverbinding is nog lastig met Afrika. Daarom het eerste verslag telefonisch doorgekregen.

Lees het hele verslag door te klikken op “Lees verder >” hieronder.

En reageer vooral. Al jullie berichtjes worden in Afrika geprint en door de groep verslonden!

NB: reacties op oude verslagen worden niet meer doorgegevens aan de groep, dus reageer altijd op het nieuwste artikel!!!!

Vanochtend om 8:30 opgestaan om om 9:00 te ontbijten. Daarna naar Groot Marico voor een culturele dag. Bij aankomst worden we door enkele lokalen begroet met muziek op een houten klokkenspel. Daarna proberen we het zelf ook. We nemen een kleine lunch: askoek (soort brood) boven een open kampvuur gemaakt. HEERLIJK!!

Na de lunch bezoeken we een winkeltje waar alle producten door de lokale bevolking zijn gemaakt (schilderijen, beeldjes, jam, etc.). Laten we zeggen dat we de lokale economie goed hebben gestimuleerd.

Na dit bezoek gaan we een stuk wandelen langs de rivier. Zwemmen is mogelijk, maar volgens onze gastheer ome Koos is het veel te koud: 4 graden. Een enkeling kondigt aan om toch te gaan zwemmen, maar de eerste  is niet vrijwillig … Tot groot vermaak van de rest van de groep, glijdt Sjoerd uit en belandt in het koude water. Voor enkele anderen is dat voldoende reden er achteraan te duiken.

Na de wandeling gaan we naar de leeuwentuin met de hoop dat we welpen kunnen aaien … helaas zijn er geen welpen aanwezig. Gelukkig wel veel kleine en grote leeuwen, de één nog agressiever dan de ander wat mooie beelden oplevert.

Bij terugkeer op Groot Marico krijgen we een djembeeworkshop. We trommelen er lustig op los met mooi ritmisch samenspel.

Weer terug op Shalom gaan we voor de eerste keer met onze kleine groepjes in gesprek. Dit levert bijzondere en soms emotionele gesprekken op. Er wordt nog tot laat gesproken en gebeden. De deadline van 22:00 is allang verstreken als iedereen op bed ligt. Om half 1 wordt ’t stil op Shalom.

Morgen naar de kerk – de ervaringen lezen jullie later!

Veel liefs van Gerben, Jenny, Jaap, Georgette, Camille, Alieke, Anne, Wouter

Comments are closed.

nl_NLDutch