[2010aug] Jongerenreis 2010

Op donderdag 29 juli vertrekken Job, Tom, Cornelie, Gerard-Jan, Laura, Berdine, Mirjam, Sharon, Bas, Sjoerd, Annemarieke, Marieke, Lucy, Martine, Martijn, Sarah, Koos, Marjolein, Marsha, Jelle, Jelte, Brian, Tamar, Hanneke, Marleen, Jaap, Georgette, Wouter, Gerben, Anne, Camille, Jenny, Alieke, Herman, Jetze, Rik, Marieke, Anke, Erica en Henko vanaf Schiphol naar Zuid-Afrika! De belevenissen van de groep zijn tijdens de reis te volgen via deze website…

Wat gaan wij daar doen?
Bouwen – Wij gaan onder leiding van Herman, Jelle, Job en een Afrikaanse aannemer twee lokalen bouwen voor een Indische school in de township (sloppenwijk) Borolelo. Dit heeft als doel dat kinderen uit de township hier hun school kunnen afmaken en niet kilometers hoeven te reizen om naar school te gaan.

Kinderwerk – In de townships en bij verschillende crèches zullen we kinderwerk gaan doen. Dat houdt in: Knutselen en spelen met de kinderen (aandacht en liefde geven). Verder gaan we verhalen vertellen uit de Bijbel (over bouwen aan hun toekomst gesproken!)

Activiteiten – We willen elke dag met een groepje de township in om daar gezinnen te bezoeken en een voedselpakket te brengen en… hoop “Je bent niet alleen in je ellende!” Vaak is bidden het enige en meest krachtige dat je voor deze mensen kunt doen.

Naast de bovenstaande activiteiten hopen we ook nog school- en ziekenhuisbezoeken af te leggen.

Uitzwaaiavond
Iedereen is op woensdagavond 28 juli van harte welkom in kerkgebouw ‘De Burcht’ aan de van Schothorststraat 24 te Barneveld voor de zogenaamde uitzwaaiavond. Tijdens deze avond willen we  samen Gods onmisbare zegen vragen over de reis. Verder wordt er teruggekeken op het afgelopen jaar vol sponsoracties en klussen. Een gezellige en informatieve avond dus. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar en om 20.00 uur willen we de avond beginnen.

Weblog
Iedere dag wordt er door een ander gmg-groepje (gmg staat voor goedemiddaggesprekken) in Zuid-Afrika een stukje geschreven voor deze website.  We proberen dagelijks een stukje op de website te kunnen plaatsen. We zijn hierbij echter wel sterk afhankelijk van de internetverbinding daar. Op deze stukjes kunnen de lezers in Nederland vervolgens weer reageren, net als op dit artikel. De reacties zullen in Zuid-Afrika een dag later gelezen worden door de groep. Om te oefenen kan iedereen onder dit artikel zijn/ haar wens aan de deelnemers achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch