Sponsordiner in Wekerom

Groot succes voor het sponsordiner in Wekerom.

Meer dan tweeduizend euro verzameld!

Op 6 mei zat de ontvangstruimte bij Eco Fields helemaal vol met mensen die Afrika een warm hart toedragen. Zo waren ze dus bereid om Marina Boon en daarmee ons project (oktober 2010) te sponsoren door in te gaan op de uitnodiging voor het sponsordiner.

Een paar maanden terug vatte Marina het idee op, om in de ruimte die ze op hun bedrijf Eco Fields beschikbaar hebben een sponsordiner te organiseren voor haar vrienden en kennissen. Eén van haar dochters had dat een paar jaar geleden ook gedaan voor haar SHIB-projectreis naar Zuid-Afrika en dat leverde toch een leuke bijdrage op voor het project.

Dus werd er een kok gezocht en gevonden: Olivier van der Staal, die belangeloos zijn medewerking verleende aan deze avond. De datum werd geprikt: 6 mei. De mail met de uitnodiging ging uit en de inschrijvingen waren welkom. Vervolgens werd nog iemand gezocht die een verhaaltje over SHIB en het project wilde vertellen. Ton Veldhuizen was daar wel voor in en zo was alles in ieder geval in gang gezet.

Ruim voor de datum werd de inschrijving gesloten. De zaal was vol! En zo kon het gebeuren dat op donderdag 6 mei tegen zevenen ruim 60 gasten binnendruppelden in de gezellige zaal in Wekerom. De slideshow met foto’s van één van de projecten liep. En de gasten werden verwelkomd met een heerlijk glaasje prosecco. Ondertussen kwamen er heerlijke geuren uit de keuken en was Marina met haar dochters en kok Olivier druk in de weer met de laatste voorbereidingen.

Na het nuttigen van een heerlijk voorafje, en de smaakvolle aspergesoep was het tijd om het geheel een beetje te laten zakken. Een mooi moment voor Ton om zijn verhaal te doen. Men was duidelijk geïnteresseerd in het verhaal en luisterde bijna ademloos. Het blijft ook indrukwekkend als je kijkt naar de ellende die AIDS in Zuid-Afrika veroorzaakt en het blijft ook mooi om te zien dat de inspanningen van SHIB-projecten effect hebben. Het diner werd vervolgd met een overheerlijke hoofdmaaltijd met smaakvolle en soms niet alledaagse ingrediënten, gevolgd door een lekker toetje. Als speciale verrassing verschenen de lokale inwoners Hennie en Hendrik met hun kippen op het toneel. Na wat individuele gesprekjes en ‘diepte-interviews’ aan diverse tafels een deden ze de oproep ‘an de minse om veural veul te geve vur Afrika’. De koffie met bonbons sloten het geheel mooi af.

De afrekening aan het einde was voor Marina ook een prachtige afsluiting. De mensen hadden kennelijk goed naar Hennie en Hendrik geluisterd. Netto opbrengst voor het project €2.000,=. Kortom een actie die in alle opzichten geslaagd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

nl_NLDutch