Bestuursreis februari 2010

Medio februari heeft Gerhard Wilts namens het bestuur een aantal nuttige bezoeken in Zuid-Afrika kunnen afleggen. Hij heeft met manager Phillip van het Immanuel Hope Center in Reagile goede afspraken kunnen maken over voortzetting van het werk op het centrum. De kinderopvang gaat dankzij Louisa gesmeerd. Er is een afscheiding van paaltjes geplaatst tussen speelgedeelte en parkeerterrein.

Het tuinproject verloopt goed, ondanks dat de pomp aan reparatie toe is. Want er viel gelukkig veel regen, waardoor de oogst grotendeels is gelukt. Verder gaat het werk door in naaiatelier, schoenmakerij en de computercursus gewoon door. Ook de gemeente maakt steeds vaker gebruik van de voorzieningen in het IHC. Maar omdat het wel een en ander vraagt van Phillip, is ook gekeken naar ondersteuning door een door SHIB uitgezonden vrijwilliger. De plannen daartoe krijgen steeds meer vorm, en de verwachtingen daarover zijn in Zuid-Afrika hooggespannen.


Ook met de school van Antoinette blijft het sinds de oplevering in oktober 2009 goed gaan. Onlangs is er meubilair aangekomen voor de bijna 200 kinderen, tot grote vreugde van kinderen en Antoinette. Het aantal leerlingen blijft zich uitbreiden, een teken dat er een gezonde organisatie achter zit.


Met pastor Guibert Ilunga bezocht Gerhard het Kgetleng Life Care Centre in Borolelo. Samen bekeken zij een toegewezen terrein om zo mogelijk te starten met de bouw van een crèche, omdat een viertal illegale crèches in Borolelo van overheidswege moeten sluiten. Het door SHIB twee jaar geleden gebouwde centrum functioneert goed: er komen dagelijks bejaarden en gehandicapten voor therapie of lichte werkzaamheden naar het centrum.

Daarnaast zijn er vruchtbare gesprekken geweest met David Tukisi, schooldirecteur van de Swartruggens Primary School, voor de bouw van twee lokalen. Dat zou betekenen dat de leerlingen, van wie de meesten uit Borolelo komen, tot aan het einde van grade 12 (de hoogste klas) in Swartruggens naar school kunnen en niet naar een school op ten minste vijftig kilometer afstand hoeven.

Ook de banden met het gemeentebestuur van de gemeente Kgetlengrivier (waaronder Koster en Swartruggens vallen) zijn aangehaald. Nieuwe contacten zijn o.a. gelegd met een regionale  gehandicaptenorganisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch