Beestige (Buffelse) Bende

Vandaag kregen wij de eer om in de huid van Freek Vonk te kruipen. Wij zijn vandaag namelijk met zijn allen op safari geweest. Voor de mensen die dachten dat 6 uur vroeg was om op te staan: vandaag maakte Wimpie (Wim van der Veen) ons om 4 uur ’s ochtends al wakker. Want ja, echte strijders moeten er op tijd bij zijn om de mooiste dieren te kunnen spotten.

Wij Vonkies hebben heel erg genoten van de prachtigste dieren van Zuid-Afrika. We begonnen met toeren door het grote gebied met onze oude ‘’vertrouwde’’ bus, later hebben we ook nog in twee landrovers rondgereden. De meesten van ons wilden de bus al uitspringen om knuffels uit te delen toen we na een klein kwartier de eerste prachtige zebra’s gevonden hadden.

Naast deze zebra’s kwamen we ook opvallend veel neushoorns tegen, met als hoogtepunt een neushoornfamilie die vlak voor onze neus de weg overstak. Het bleef daar ook niet bij, want ze moesten ons daarna ook nog besproeien om toch maar even te laten weten dat het hun territorium is en niet dat van ons. Ook kwam er tijdens onze lunchpauze bij het restaurant een familie olifanten langs. Wij hadden tot dan toe nog geen olifant gespot, het was dan ook heel bijzonder om deze familie te zien. De rest van de dag kwamen we nog een aantal groepen olifanten tegen. Vlak voor deze lunch hadden wij ook al een groep giraffes gespot. Sommige van deze giraffes kwamen zelfs tot zo’n 10 meter van onze bus, wat dan ook erg grappige foto’s opleverde.

In onze zoektocht naar De Big Five (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) kwamen wij al snel een luipaard tegen. Deze was echter maar heel even te zien. Gelukkig heeft Amber het als enige voor elkaar gekregen hier een erg mooie foto van te maken.​​​​​ Toen wij eenmaal in de landrovers het gebied mochten verkennen, reed onze chauffeur ons richting een groep leeuwen, die onder een boom in de schaduw uit lagen te rusten. Het was dringen om mooie foto’s van deze dieren te maken, want er waren meer mensen die de leeuwengroep was opgevallen.
Op dit punt hadden wij dus al vier van de vijf dieren van De Big Five gespot. De zoektocht naar het laatste dier, de buffel, is helaas zonder resultaat verlopen. Er waren al twee weken geen buffels meer gespot op het terrein en zelfs ons is het niet gelukt ze te vinden.

Al met al was deze erg leuke safari het vroege opstaan zeker waard. Het mooie avontuur werd afgesloten met een uitstapje naar de Waterfall Mall in Rustenburg, waar we met zijn allen nog cheeseburgers met patat gegeten hebben, ter ere van Diannes verjaardag.

Wij hopen dat jullie de komende dagen nog even lekker kunnen genieten van het weer daar in Nederland, wij hier in ieder geval wel. Het is al dagen zonnig en weer om naar het zwembad te gaan. Leuk dat jullie ons verslag hebben gelezen, wij kijken uit naar de reacties en tot morgen! Amy, David, Dianne, Marit, Mille en Yvonne.

 

 

Mille: Hoi witjes. Ik zal jullie alvast even een beetje jaloers maken. Want ik heb zeker wel een kleurtje! Ik mag dus weer even wat schrijven, maar ik weet niet precies wat. Over een week ben ik namelijk alweer thuis helaas (Sorry I love it here) en de warmte is heerlijk. Maareh fijne vakantie natuurlijk en mam & pap alvast fijne 20-jarige trouwdag. Byebye en kusjes aan iedereen doehg!

Dianne: Hallo mensen thuis! De tijd gaat zo ongelooflijk snel hier niet te zuinig. De dagen tot mijn verjaardag kan ik nu ook echt gaan aftellen en belooft nu al super leuk te worden. Ik heb inmiddels ook alles gedaan ik weet nu zelfs hoe ik met een pompnagel tang ding om moet gaan, jaja! Ik mis jullie toch wel een beetje inmiddels maar het is hier veel te leuk om daar bij stil te staan: ik hou van jullie en tot snel!

Marit: Hoi allemaal, het is hier nog steeds leuk en de tijd gaat mega snel. Ik heb nu twee keer kinderwerk gedaan en twee keer bouw. Maandag mag ik waarschijnlijk shack repair doen. Het bouwen en het kinderwerk vond ik heel leuk om te doen, maar ik kan nog niet helemaal wennen aan de Afrikaanse werkstijl, want ze werken echt extreem langzaam. En mam ik mis je kookkunsten wel hoor, maar het eten is hier wel lekker. En over winters eten gesproken we aten hier donderdag hutspot, dus dan mag gevulde speculaas ook. En noos dat overkomt alleen jou natuurlijk xx. Het kan trouwens zijn dat ik niet altijd alle reacties lees, want er is nogal wat vertraging en daarom worden niet alle reacties opgehaald. Dit was helaas de laatste keer dat ik mocht schrijven, maar volgende week ben ik alweer in Nederland. Ik hou van jullie en mis jullie ook een beetje. Liefs.

David: Hey iedereen thuis, ben ik alweer. Dit is als het goed is mijn laatste bericht voor we terug gaan. Ik vond het heel leuk om de reacties van de afgelopen week te lezen. Ik heb niet altijd de tijd gehad/genomen om de reacties te lezen maar heb ik nu allemaal wel gedaan. Jammer dat Nederland het WK mist, viel wel te verwachten. Het gaat nog altijd heel goed met me, alhoewel ik wel merk dat we enigszins richting het einde van de reis aan het toewerken zijn. Maar we hebben gelukkig nog vijf dagen, dus daar ga ik nog even gebruik van maken. Het eten hier is heel lekker! Ik eet echt ontzettend veel, minstens drie keer zo veel als thuis. Gisteren gingen we trouwens stijldansen met jongeren hier uit de buurt, dus dat heb ik ook alweer geleerd. De avond eindigde met negen kiddo’s van SHIB die om 10 uur aan het stijldansen waren onder de sterrenhemel. Dinsdag komen dezelfde jongeren bij ons langs, dus we gaan nog even oefenen de komende dagen. Nou, nu ga ik maar weer eens. Ik zie jullie volgende week alweer! Zie jullie!

Amy: Hallo iedereen! Ik ben nog steeds super aan het genieten hier in Zuid-Afrika! De safari vandaag was echt supergaaf, zoveel mooie dieren en ze waren zo dichtbij! Wat een lekker weer is het hier ook, dat ga ik wel missen als ik weer in Nederland ben, dus nu nog even genieten van het zonnetje. Ik heb wel zin om jullie allemaal weer te zien en mijn verhalen te vertellen. Nogmaals bedankt voor alle leuke berichten, superlief allemaal! Tot volgende week vrijdag! xx Amy

Yvonne: Hallo familie en collega’s. Het was een prachtige dag, heel veel dieren gezien met als hoogtepunt de familie olifanten die water kwamen drinken bij onze stopplaats. Het lijkt of de tijd hier voorbij vliegt. Morgen naar de zwarte kerk dat is een mooie start van de zondag. Groetjes en tot volgende week.

Jan: Trouwens die buffels hadden we al wel gespot, die lopen al een paar weken niet in Pilanesberg maar zijn gesignaleerd in Mazista en Reagile, ze vallen op door hun SHIB blauwe schutskleur. Goede zondag gewenst.

 

  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title here
  • Title Here
  • Title here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch